Cultuur en media

Het Europese cultuurbeleid richt zich hoofdzakelijk op het ondersteunen van de lidstaten en het versterken van de Europese culturele infrastructuur, diversiteit en uitwisseling. Het Europese cultuurbeleid focust voornamelijk op economische aspecten zoals financiering, mobiliteit en kennisontwikkeling. Daarnaast richt het mediabeleid van de EU zich op het waarborgen van mediapluralisme, het beschermen van persvrijheid en het bevorderen van kwaliteitsjournalistiek in een steeds digitaler wordend landschap.

Call

Culture Moves Europe - Oproep 3

Financiële steun aan organisaties en individuele kunstenaars die kunstenaars en culturele professionals willen ontvangen voor een residentieproject.

Kaatje Gevaert

Liaisonofficer - Europese subsidies & Financiëring

Blog

100 dagen voor de Europese verkiezingen

Binnen exact 100 dagen gaan we naar de stembus voor de Europese verkiezingen. Hoeveel Parlementsleden zijn er? Hoe worden de voorzitters aangesteld?

Tina Rubbrecht

Communicatiemanager & Liaisonofficer Cultuur

Call

Creative Europe - European Film Sales Agent 2024

Ontdek deze oproep in Creative Europe: Subsidie voor sales agents ter bevordering van de transnationale distributie van recente Europese films

Kaatje Gevaert

Liaisonofficer - Europese subsidies & Financiëring

Call

Creative Europe - European Co-Development 2024

Ontdek deze oproep in Creative Europe: Subsidie voor projecten die de samenwerking tussen Europese producenten bevordert

Kaatje Gevaert

Liaisonofficer - Europese subsidies & Financiëring

Cultuur en media