EU-H? Funding & Tenders portal: toegangspoort tot Europese financiering - Deel 2

23 november 2023 - door Kaatje Gevaert

In onze vorige EUH? kon je lezen dat het Funding and Tenders portal dé centrale etalage is voor Europese financiering en aanbestedingen voor alle Europese organen. Vandaag leren we je:

  • Hoe je de subsidie vindt die bij jouw projectidee past

  • Hoe je projectpartners kan zoeken via het portaal

  • Waar je een schat aan informatie kan vinden over eerdere projecten 

Vind de Europese subsidie die bij je past

Maakte je intussen een EU-login aan? Perfect, dan kan je aan de slag.

In het Funding and Tenders portal kan je 34 EU-programma's raadplegen, gaande van Horizon Europa, over LIFE, tot Creatief Europa of het EU4Health programma.

Je kan je zoekopdracht voor een Europese subsidie starten vanaf de startpagina door verschillende trefwoorden in te voeren die jouw interessegebied het beste karakteriseren? Vervolgens kan je de resultaten verfijnen met behulp van verdere filters.

Of je kan je zoekopdracht beginnen door één van de EU-financieringsprogramma's te selecteren die op de startpagina worden vermeld. Via de snelkoppelingen kan je naar de projectoproepen van een specifiek programma navigeren. Een oproep gevonden die bij je past? Bij de oproep vind je alle noodzakelijke documenten, richtsnoeren en andere instructies.

Projectpartners vinden

Het funding and Tenders portal biedt ook de mogelijkheid om partners voor jouw project te vinden. Via  de Partner Search pagina kan je jouw dreamteam samenstellen. Je vindt er ervaren partners - die al projectervaring hebben- of kan er zoeken in de database van geregistreerde organisaties. Je kan zoeken op trefwoord, geografisch gebied en/of financieringstype, enzovoort. De zoekresultaten bevatten volledige organisatieprofielen met lijsten van gefinancierde projecten en de mogelijkheid om contact op te nemen met vertegenwoordigers.

Als je jouw interessegebied hebt geselecteerd via de thema-zoekopdracht, kan je jouw aanbieding of interesse voor een of meer van de openstaande/aanstaande thema's van een oproep op het Financiering & Tenders Portaal publiceren. Al jouw gepubliceerde aanbiedingen/interesses zullen ook zichtbaar zijn op de pagina van jouw organisatie.

Projecten en resultaten vinden

De rubriek Projecten en resultaten bevat een schat aan informatie over door Europa gefinancierde projecten. Of je nu beleidsmaker, investeerder, ondernemer, onderzoeker, deskundige of burger bent - het is interessant om door te snuisteren en eventueel contact op te nemen met de projectleiders. Het bevat interactieve gegevens over programmavoorstellen, succespercentages, gefinancierde projecten en vroegere deelnemers.

Een afsluitende tip: ook op deze pagina vind je nuttige info als je op zoek bent naar partners

In deze reeks