U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

EU Chips Act: triloog van start

27 februari 2023 - door Ute De Meyer

Een jaar nadat de Europese Commissie de EU Chips Act lanceerde, heeft het Europees Parlement en de Raad hun onderhandelingsposities goedgekeurd.

EU Chips Act: triloog van start

Op 8 februari 2022 publiceerde de Europese Commissie de EU Chips Act. Het is een omvangrijk pakket met enerzijds een Europese Verordening, de Chips Act zelf, en anderzijds de Chips Joint Undertaking (JU) die uitvoering moet geven aan Pijler I (het ‘Chips for Europe Initiative’) van de EU Chips Act.

De EU Chips Act heeft tot doel de technologische capaciteit en innovatie op het gebied van Europese halfgeleiders te versterken, waarbij de JU tot doel heeft investeringen voor de ontwikkeling van dit type Europese aanwezigheid te verhogen. 

Zowel het Parlement en de Raad hebben hun onderhandelingspositie bepaald voor de EU Chips Act. De komende weken/maanden zullen beiden samen zitten om tot een gezamenlijke tekst te komen. Het eerste triloog zal plaatsvinden op 28 februari.
 

Lees hier de onderhandelingspositie van de Raad.
Lees hier de onderhandelingspositie van het Europees Parlement.  
Lees hier het persbericht van het Europees Parlement.  
 

Maak een account aan

Volg ons