Ontmoet Florence, jouw nieuwe liaisonofficer

12 december 2023 - door Liese Dewilde

Gisteren kwam Florence De Vlam ons VLEVA-team vervoegen. Zij zal als liaisonofficer de thema's begroting, regionaal beleid en transport opvolgen. Florence studeerde onder andere internationale politiek aan de UGent. Europa kent dus geen geheimen voor haar. 

Ze kijkt er naar uit om voor jullie aan de slag te gaan! In deze blog leer je haar beter kennen.

Welkom bij het team, Florence!

Wanneer kreeg je de "Europese microbe" te pakken?

Na het behalen van mijn bachelor in criminologie opende zich een wereld van mogelijkheden voor mijn academische reis. Mijn nieuwsgierigheid leidde me naar de wereld van internationale politiek. Het was tijdens mijn voorbereidingsjaar dat ik werd ondergedompeld in het fascinerende vak ‘Europese Politieke Integratie', dat werd onderwezen door een uitzonderlijke professor, Hendrik Vos.

De manier waarop hij les gaf was bewonderenswaardig en zijn liefde voor Europa aanstekelijk. Op die manier kreeg ik dankzij hem beetje bij beetje de 'Europese microbe' te pakken. Vervolgens koos ik ervoor mijn masterthesis te schrijven over euroscepticisme. Ik wilde begrijpen waar precies die Europese valkuilen lagen, met als doel deze in de toekomst constructief aan te pakken. De 'Europese microbe' heeft zich in mijn academische en persoonlijke bewustzijn genesteld, en ik ben vastberaden om mijn passie en inzet te tonen bij VLEVA.

Waar kijk je het meeste naar uit in jouw job?

Ik kijk enorm uit naar de mogelijkheden om dagelijks meer te leren over de Europese Unie en haar functioneren, evenals over de Vlaamse gemeenschap. Het intrigeert me om diepere inzichten te verkrijgen in de dynamiek van deze structuren en hun onderlinge samenwerking te begrijpen.
Een ander aspect waar ik naar uitkijk, is het leren kennen van onze leden en partners.  "Waar hechten ze belang aan? Hoe worden ze het liefst benaderd? Wat is hun perspectief op de verschillende EU-thema's?" Van hen leren zal mijn professionele ontwikkeling bevorderen en bijdragen aan het bouwen van sterke en effectieve relaties.

Natuurlijk kijk ik er ook naar uit om mijn collega's beter te leren kennen en me te laten onderdompelen in de bedrijfscultuur van VLEVA.

Op welke manier wil jij jouw stempel op VLEVA drukken?

Eerlijk gezegd heb ik momenteel nog geen antwoord op die vraag. Wat ik wel weet is dat ik vastbesloten ben om mijn uiterste best te doen en mijn energie in te zetten om positieve bijdragen te leveren. Mijn enthousiasme is groot en ik kijk ernaar uit om met mijn inzet en toewijding een waardevolle rol te spelen binnen VLEVA.

Vragen voor Florence of zin in een kennismaking? Contacteer haar via florence.devlam@vleva.eu. Volg @FlorenceVLEVA ook op X.