Opleiding Europese subsidiekansen voor lokale besturen

04 juli 2022

Om steden en gemeenten wegwijs te maken in het complexe landschap van Europese subsidielijnen organiseerden VLEVA, VVSG en de provincie Limburg een praktijkgerichte, meerdaagse opleiding. Op de slotdag werd de nieuwe subsidiegids voor lokale besturen voorgesteld. 

Om steden en gemeenten wegwijs te maken in het complexe landschap van Europese subsidielijnen organiseerden VLEVA, VVSG en de provincie Limburg een praktijkgerichte, meerdaagse opleiding. De Limburgse lokale besturen kregen een introductie in het Europese subsidielandschap en tips over organisatievoorbereiding, het schrijven van projecten, het zoeken van partners en dossieropbouw.

De opleiding werd afgesloten met een netwerkdag in het Vlaams Parlement op 14 juni, waar lokale besturen rechtstreeks in contact konden treden met vertegenwoordigers en nationale contactpunten van een groot Europese subsidieprogramma's. Op deze slotdag waren ook lokale besturen uit 3 andere provincies aanwezig en werd ook de subsidiegids voor lokale besturen voorgesteld.

Deze gids bevat

● Alle Europese subsidie opportuniteiten voor lokale besturen
● Een handig thematisch overzicht per beleidsdomein
● Inspirerende projectvoorbeelden
● Een jaaroverzicht van alle calls per thema

Neem snel een kijkje en raadpleeg deze gratis tool voor lokale besturen:
https://www.vleva.eu/subsidiegids-voor-lokale-besturen

Wil je als lokaal bestuur jouw project laten screenen op EU-financieringsmogelijkheden? Neem dan contact met Jan Noelmans: jan.noelmans@vleva.eu