DIGITALIS-hub om Limburgse bedrijven te steunen in de digitale transitie

13 april 2023 - door Veronique Vennekens

Limburgse bedrijven die hulp zoeken bij hun digitale transitie, kunnen sinds 27 maart terecht bij de Hogeschool PXL. Dat kan in het kader van de European Digital Innovation Hubs (EDIH) Digitalis.

De European Digital Innovation Hubs zijn een Europees initiatief, gefinancierd door de Europese Commissie, dat bedrijven bijstaat bij hun digitale transitie. In Vlaanderen wordt het initiatief Digitalis vormgegeven door een partnerschap van Flanders Make, Hogeschool PXL, werkgeversorganisatie Voka, Hogeschool West-Vlaanderen, het onderzoekscentrum IMEC, het centrum voor de technologische industrie Sirris, de specialist in cybersecurity LSEC en het Photonics Lab van de VUB.

Dankzij de samenwerking zal het partnerschap een breed scala aan diensten voor maakbedrijven kunnen aanbieden gaande van het testen van nieuwe digitale technologieën op de werkvloer, het opleiden en bijscholen in digitale vaardigheden tot het zoeken naar financieringsbronnen om digitale projecten versneld te implementeren.

Hogeschool PXL neemt in deze EDIH de rol op als trainingsorganisatie en vervult de rol als een één-loketsysteem waardoor Limburgse bedrijven wegwijs kunnen worden gemaakt in het technologisch doolhof.

Voor de uitrol van Digitalis in Vlaanderen wordt 4,7 miljoen euro vrijgemaakt. De helft daarvan is afkomstig van Europese middelen. De provincie Limburg legt hiervoor 150.000 euro op tafel.

Meer info: https://digitalis.europeandigitalinnovationhub.com/