Podcast over onderwijs

21 februari 2023

Luister je soms liever dan lange teksten te lezen? Dan willen we iets interessant met jou delen!

  • Het 'European School Education Platform' laat onderwijzers aan het woord.

  • Je hoort meer over hoe zij gemeenschappelijke uitdagingen aanpakken in hun klas.

  • Het Lifelong Learning Platform (LLP) wil aan de hand van een podcast onderwijs beter overbrengen aan de Europese burgers.

Onderwijzers van Europa

Het 'European School Education Platform' heeft sinds kort een podcast 'Teachers of Europe' waarin gereflecteerd wordt op onderwijs en onderwijspraktijken. In deze podcast worden onderwijzers aan het woord gelaten over hoe zij gemeenschappelijke uitdagingen aanpakken in hun klas. Word geïnspireerd door hen en treed in hun voetsporen!

In de eerste aflevering behandelen Rute Baptista en haar gast, Carol Barriuso, het onderwerp vluchtelingenonderwijs buiten het klaslokaal en belichten zij het belang van de betrokkenheid van het gezin en het welzijn van de leerkrachten.

In de tweede aflevering heeft Benjamin Hertz met zijn twee gasten Lidija Kralj en Ricardo Carvalho het over kunstmatige intelligentie (AI) in scholen en de kansen en uitdagingen die nieuwe AI-tools bieden voor het werk van de onderwijzer.

Luister hier naar de podcast.

LLLTalk - EU Education Made Simple

Het Lifelong Learning Platform (LLP) wil aan de hand van een podcast onderwijs beter overbrengen aan de Europese burgers. Door maatschappelijke organisaties aan het woord te laten, willen ze de kloof tussen beleidsmakers en burgers overbruggen.

In korte afleveringen bespreekt LLP de belangrijkste kwesties met de Europese politieke agenda op het gebied van onderwijs, opleiding en levenslang leren.

Luister hier naar de podcast.