Oproep pilootprojecten Sport 2023 (PP) open

28 juli 2023 - door Kaatje Gevaert

Twee Sport Pilot Projects (PP) oproepen zijn nu open voor indiening:

  • Deze pilot projecten zijn experimentele initiatieven om de haalbaarheid en waarde van acties te testen.

  • De oproepen vind je terug op het Funding and Tenders portal

  • Dien je projectvoorstel in tegen 17 oktober

Over de oproepen

Beide oproepen zijn gericht op het bevorderen van duurzaamheid en integratie in de gemeenschap. Het biedt je een kans om een positieve impact te maken en waardevolle veranderingen teweeg te brengen.

Proefproject - Sport voor mens en milieu - een nieuwe benadering van duurzaamheid door sport in Europa

Sport kan een krachtig instrument zijn voor milieubewuste veranderingen en duurzame praktijken. Door sport in te zetten, kunnen we de relevantie ervan maximaliseren en onze verantwoordelijkheid nemen voor het creëren van een duurzamer Europa. Dit innovatieve concept zal Europeanen bewust maken van het belang van duurzaamheid, hen helpen bijdragen aan sociale cohesie en milieubescherming, en aansluiten bij de doelstellingen van het New European Bauhaus.

Klik hier om naar de oproep te gaan

Proefproject - Sport Supports - urgente sportacties voor jongeren

Veel vluchtelingen zijn naar de EU gekomen, vooral als gevolg van de Russische aanvalsoorlog tegen Oekraïne. Sport kan hen helpen een nieuw leven op te bouwen door het overwinnen van trauma's, zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en banden te smeden met tijdelijke gastgemeenschappen. We willen de mentale en fysieke gezondheid van jongeren die getroffen zijn door humanitaire crises en massamigratie verbeteren. Dit proefproject bevordert inclusie in de samenleving en de uitwisseling van culturen en tradities tussen verschillende etnische en sociale groepen in de openbare ruimte.

Klik hier om naar de oproep te gaan

Praktische informatie

Wil je weten hoe je financiering kunt vinden en aanvragen? Raadpleeg de presentatie op de pagina "Hoe krijg je een subsidie?" en de online F&TP-handleiding voor meer informatie. De deadline voor indiening is 17 oktober.