Nieuwe Projectoproep 2023 in het EU4Health Programma

16 juni 2023 - door Kaatje Gevaert

Het European Health and Digital Executive Agency (HaDEA) publiceerde 12 projectoproepen onder het werkprogramma 2023 EU4Health

  • De thema’s die je in de oproepen terugvindt zijn toegankelijke gezondheidszorg, geestelijke gezondheid, Niet overdraagbare aandoeningen, kanker en medische hulpmiddelen.

  • Het beschikbaar budget voor deze oproepen is 19 960 000 euro

  • Dien je project in tegen 17 oktober 2023 

Over de oproep 2023

Het European Health and Digital Executive Agency (HaDEA) kondigde 12 nieuwe projectoproepen aan die vallen onder het werkprogramma 2023 EU4Health. De oproepen bieden een uitstekende kans aan organisaties en instellingen om hun gezondheidsgerelateerde projecten te realiseren.

Het EU4Health-programma heeft een totaalbudget van 5,3 miljard euro en is het grootste gezondheidsprogramma van de Europese Unie. Het programma gaat verder dan alleen het aanpakken van de COVID-19-crisis. Het is bedoeld om de veerkracht van de Europese gezondheidszorgstelsels te versterken en draagt bij aan een gezonder Europa door middel van subsidies en openbare aanbestedingen.

De nieuwe oproepen richten zich op belangrijke thema's binnen de gezondheidszorg, waaronder toegankelijke gezondheidszorg, geestelijke gezondheid, niet-overdraagbare aandoeningen, kanker en medische hulpmiddelen. Het beschikbare budget voor deze oproepen bedraagt 19.960.000 euro.

Hieronder krijg je het overzicht van de openstaande oproepen. Voor gedetailleerde informatie over elke oproep moet je op het Funding and Tenders Portal zijn, waar je ook je project kunt indienen. Vergeet niet dat de deadline voor alle oproepen 17 oktober is.

Infosessie

Wil je meer weten over de inhoud van de oproepen en hoe je je aanvraag voorbereidt? HaDEA organiseert een online infosessie op 30 juni.

Het volledige programma en de registratielink vind je op de website van HaDEA