Video’s financieringsmogelijkheden voor bedrijven in Horizon Europe en Digital Europe

22 februari 2023 - door Liese Dewilde

Elk Europees subsidieprogramma heeft z’n eigen mogelijkheden, doelstellingen en voorwaarden. De EU-financieringsprogramma's Horizon Europe en Digital Europe bieden veel interessante mogelijkheden voor bedrijven om deel te nemen aan Europese projecten.

Horizon Europe is het kaderprogramma van de EU voor onderzoek en innovatie. Het beoogt de wetenschappelijke en technologische basis van de EU en de Europese Onderzoeksruimte (EOR) te versterken, het innovatie- en concurrentievermogen en de werkgelegenheid te stimuleren. Horizon Europe bestaat uit drie pijlers: Excellente Wetenschappen, Wereldwijde Uitdagingen en Innovatief Europa.

Digital Europe heeft als doel om de digitale transformatie van de economie, het bedrijfsleven en de samenleving in de EU te ondersteunen en te versnellen. Het is gericht op het opbouwen van de strategische digitale capaciteiten van de EU en de vereenvoudiging van de brede toepassing van digitale technologieën. Digitaal Europa moet het concurrentievermogen van Europa in de wereldwijde digitale economie verbeteren en technologische soevereiniteit verhogen.

NCP Flanders spant zich in om deze twee subsidieprogramma’s zo begrijpelijk mogelijk te maken voor bedrijven. Dat doet NCP Flanders nu bijvoorbeeld aan de hand van een videoreeks met de verschillende mogelijkheden voor bedrijven die de twee financieringsprogramma’s Horizon Europe en Digital Europe te bieden hebben. De videoreeks geeft ook informatie over de voorwaarde voor deelname en de ondersteuning die bedrijven kunnen krijgen bij het verkennen van de mogelijkheden om aan de programma’s deel te nemen.

Je kan de videoreeks van NCP Flanders hier bekijken. In de inhoudstafel kan je doorklikken naar de filmpjes die jou interesseren.