Europese Commissie wil budget New European Bauhaus verhogen

19 september 2022 - door Veronique Vennekens

Na de onduidelijkheid over de financiering van het New European Bauhaus na 2023 komt de Europese Commissie nu met een voorstel.

  • In het werkprogramma Horizon Europe 2023-2024 zal zo'n 100 miljoen euro worden vrijgemaakt voor het New European Bauhaus.

  • De aankondiging kwam er nadat het Europees Parlement had geklaagd over het gebrek aan duidelijkheid over de verdere financiering van het project.

  • Lees het rapport van het Europees Parlement hier.

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat ze het budget voor New European Bauhaus willen verhogen. Dit plannen ze door 100 miljoen euro te voorzien in het Horizon Europe werkprogramma voor de periode 2023-2024. Voor deze aankondiging had het Europees Parlement geklaagd over het gebrek aan duidelijkheid rond de financiering van het New European Bauhaus na 2023. De Europarlementsleden riepen zelfs op om een apart programma te creëren met een budget van 500 miljoen euro.

Het New European Bauhaus wil bijdragen aan de Europese Green Deal initiatieven op het vlak van onder meer architectuur, design, kunsten en wetenschap.

Lees hier het rapport van het Europees Parlement.