De kracht van sport: #BeInclusive EU Sport Awards!

28 juli 2023 - door Kaatje Gevaert

Sport brengt mensen samen en overwint sociale barrières. Het creëert een gevoel van Europese identiteit en bouwt aan een inclusieve wereld. 

  • Elk jaar krijgen organisaties die sport gebruiken om kansarme groepen sociaal te integreren erkenning van de Europese Commissie met de #BeInclusive EU Sport Awards.

  • De awards promoten innovatieve ideeën en initiatieven die anderen in heel Europa kunnen inspireren.

  • Doe mee en dien je voorstel in vóór 28 september 2023 via deze link 

Over de awards

Europese organisaties omarmen nu meer dan ooit sport als een constructieve manier om mensen met diverse achtergronden te betrekken bij sociale activiteiten.

De #BeInclusive EU Sport Awards erkennen en vieren de prestaties van sportorganisaties die werken met etnische minderheden, vluchtelingen, mensen met een handicap, risicogroepen en andere mensen die te maken hebben met moeilijke sociale omstandigheden. Ze bevorderen ook de deelname van vrouwen aan sport en streven naar gendergelijkheid.

De awards promoten en geven zichtbaarheid aan innovatieve ideeën en initiatieven die anderen in heel Europa kunnen inspireren.

Doe mee

Kies een van de 3 categorieën en schrijf je nu in!

  • Barrières doorbreken: beloont projecten en organisaties die obstakels voor sportparticipatie overwinnen door kansarme individuen mondiger te maken.

  • Bevordering van gendergelijkheid in de sport - Be Equal: beloont projecten die de toegevoegde waarde van gendergelijkheid in de sport erkennen en acties ondernemen om de kloof tussen mannen en vrouwen in sportparticipatie te dichten.

  • Sport voor vrede: beloont projecten die zich richten op de bevordering van vrede en Europese waarden door middel van lichaamsbeweging.

De drie winnaars (één in elke categorie) worden bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van #BeInclusive en ontvangen een prijs van €10.000. De andere finalisten (tweede en derde) in elke categorie ontvangen een prijs van €2.500.

Wacht niet langer! Dien je sollicitatie in vóór 28 september 2023 via deze link.