Europees Jeugd Event 2023

21 februari 2023

Op 9 en 10 juni vindt de 5de editie van het Europees Jeugd Event in Straatsburg plaats. Dit event brengt jongeren uit de EU en en de wereld samen om hun ideeën over de toekomst van Europa te delen en vorm te geven.

  • Deelnemen aan het event kan zowel fysiek als digitaal.

  • Een deel van het programma zal gericht zijn op de rol van democratie en de betrokkenheid van jongeren.

  • Klik hier voor meer informatie.

Het Europees Jeugd Event (EYE) brengt jongeren uit de EU en en de wereld samen om (fysiek en digitaal) hun ideeën over de toekomst van Europa te delen en vorm te geven.

Ben je tussen 16 en 30 jaar? Dan is dit een unieke kans om met elkaar in contact te komen, elkaar te inspireren en van gedachten te wisselen met deskundigen, activisten, beïnvloeders en besluitvormers. En dit midden in het hart van de Europese democratie.

Het Europees Jeugd Event 2023 is al toe aan de vijfde editie van het evenement. Dit jaar vindt het plaats op 9 en 10 juni en omvat zowel persoonlijke als hybride activiteiten in Straatsburg.

Tijdens het evenement zullen de deelnemers deelnemen aan activiteiten die samen met instellingen, internationale organisaties, het maatschappelijk middenveld, jongerenorganisaties en de deelnemers zelf zijn gecreëerd en die ruimte bieden voor discussies en netwerken.

In het licht van de Europese en mondiale context en in de aanloop naar de Europese verkiezingen van 2024 zal een deel van het programma gericht zijn op de rol van democratie en de betrokkenheid van jongeren.

Na het evenement zullen de ideeën, verwachtingen en zorgen van jongeren worden verzameld in het EYE-verslag dat onder alle leden van het Europees Parlement wordt verspreid. Sommige deelnemers kunnen de meest inspirerende ideeën verder uitwerken en deze rechtstreeks aan de leden van het Europees Parlement presenteren.

Schrijf je hier in!Bron foto: Europees Parlement, European Youth Event (EYE2021) - Ambiance shots