SEMIC conference 2024

26 juni 2024, 9:00 - 27 juni 2024, 19:00

SQUARE Brussels Meeting Centre, Kunstberg, Brussel

Op 27 juni 2024 vindt in Brussel de 2024 editie van het SEMIC evenement plaats. De conferentie wordt georganiseerd door de Europese Commissie in samenwerking met het Belgische voorzitterschap van de Raad van de EU en Digitaal Vlaanderen. Dit jaar is het centrale thema "Interoperable Europe: From Vision to Reality". Niet geheel onlogisch zal de focus op de transformatieve doelstellingen van de nieuwe Interoperable Europe Act liggen.

Wat kun je verwachten? 

Bereid je voor op een dag vol inzichtelijke discussies over de effectieve inzet van interoperabiliteitsoplossingen, AI-toepassingen, beleidsvorming die klaar is voor digitale toepassingen, het verbeteren van de interoperabiliteit binnen dataruimten en semantische interoperabiliteit. Speciale aandacht voor intergouvernementele samenwerking zal bijdragen aan de bevordering van een samenwerkingsomgeving die nationale grenzen overstijgt.

Voorafgaand aan het evenement zal 26 juni in het teken staan van technische pre-conferentie workshops. Deze bieden hands-on leermogelijkheden aan over interoperabiliteit in de publieke sector.

Meer informatie ?

De agenda raadplegen en inschrijven voor het evenement kan op deze website.