Oproep in kader van Pathways2Resilience

Deadline

22 februari 2024

Inleiding

De missie voor aanpassing aan de klimaatverandering onder Horizon Europe is gericht op ondersteuning van regio's, steden en lokale overheden in de EU bij hun inspanningen om veerkracht op te bouwen tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Het doel is om tegen 2030 ten minste 150 Europese regio's en gemeenschappen te begeleiden op weg naar klimaatbestendigheid.

Pathways2Resilience (goedgekeurd onder Horizon Europe) draagt bij aan de doelstellingen van deze missie en de aanpassingsstrategie door de regio's te helpen om

  • hun klimaatrisico's beter te begrijpen

  • hun routes te ontwikkelen om beter voorbereid te zijn en beter om te gaan met het veranderende klimaat

  • innovatieve oplossingen te testen en te implementeren die nodig zijn om veerkracht op te bouwen.

Vanuit dit project worden oproepen gelanceerd.

Budget

EUR 8.400.000

Doelstellingen

Deze eerste oproep is bedoeld om 40 lokale besturen financiële steun te bieden via sub-subsidieovereenkomsten, tot een maximumbedrag van 210.000 euro, samen met ondersteunende diensten en activiteiten voor capaciteitsopbouw die maximaal 18 maanden duren.

Het selectieproces zal voorrang geven aan regio's/gemeenschappen met een verhoogde kwetsbaarheid en een laag aanpassingsvermogen aan de gevolgen van klimaatverandering. Het doel van deze oproep is om een gevarieerde en inclusieve portefeuille van regio's samen te stellen, zodat het P2R-kader uitgebreid kan worden gevalideerd.

Begunstigden

Overheidsinstanties op lokaal, regionaal of nationaal niveau, ngo's/non-profitorganisaties, particuliere sector.

Info & contact

Alle informatie over deze oproep vind je op de website van Pathways2Resilience