Fonds voor Euregionale Onderwijsmobiliteit

Deadline

01 juni 2025

Inleiding

De provincie Limburg is partner in de Euregio Maas-Rijn (EMR), bestaande uit de provincies Belgisch en Nederlands Limburg, de provincie Luik, de Duitstalige Gemeenschap en de Regio Aken. De EMR ondersteunt euregionale uitwisselingen tussen ten minste twee schoolinstellingen uit verschillende deelregio's van de EMR, onderwijsbezoeken van schoolinstellingen in een andere deelregio van de EMR evenals stages.

Budget

Per uitwisseling/schoolbezoek is een financiële ondersteuning van max. 700 € mogelijk:

-       max. 400 € voor reiskosten

-       max. 300 € voor entreegelden

Per stage is een financiële ondersteuning van max. 500 € mogelijk:

-       max. 200 € voor reiskosten

-       max. 300 € voor verblijfskosten

Doelstellingen

Plant uw school een uitwisseling met een school in de provincie Luik, de Duitstalige Gemeenschap, Nederlands Limburg of de regio Aken? Staat een bezoek aan een museum, tentoonstelling of historische plaats in één van de genoemde EMR-deelregio’s op het programma? Wenst uw school deel te nemen aan een stadsrondleiding of cultuur- of sportevenement in een andere regio van de EMR? Organiseert u een euregionale stage, of heeft u als bedrijf een stageplek voor een student uit een andere deelregio? Of wenst u met collega’s en andere onderwijsfunctionarissen ervaring en kennis uit te wisselen?

Dan kunnen een belangrijk deel van de kosten, zoals reis-, entree- en verblijfskosten, uit het nieuwe Fonds voor Euregionale Onderwijsmobiliteit van de EMR worden vergoed. In verband met stages komen ook de kosten van bedrijven in aanmerking, maar de aanvraag moet door de onderwijsinrichting worden ingediend.

Het gaat om een doorlopende oproep zonder specifieke deadline. Verdere informatie, evenals het aanvraagformulier vindt u via deze link.

Info & contact

Toch nog vragen? Neem dan contact op met de verantwoordelijke bij EMR (Roland Wolff), of met de Limburgse vertegenwoordiging bij de EMR (Carine Van Hove).

Contactgegevens: