Ontmoet Tina, VLEVA’s nieuwe communicatiemanager & liaisonofficer

23 januari 2024 - door Tina Rubbrecht

Tina Rubbrecht werd begin dit jaar VLEVA’s nieuwe communicatiemanager en Liaisonofficer voor cultuur en media. Zij studeerde Communicatiewetenschappen aan de KUL en Journalistiek aan The Washington Center en Arteveldehogeschool Gent. Voor Tina ons VLEVA-team vervoegde, werkte zij als communicatie- en persmedewerker in het Europees Parlement.

Tina kijkt ernaar uit om onze leden in de kijker te zetten! Leer haar beter kennen in deze blog.

Welkom in ons team, Tina!

Wanneer kreeg je de "Europese microbe" te pakken?

Na een boeiende erasmuservaring in Taiwan en een verlengde master in Washington DC, ontdekte ik dat “the European way of life” niet vanzelfsprekend is. Ik begon de vrijheid, diversiteit in cultuur, taal, gastronomie en vooral de welvaart die we in Europa kennen, nog meer te waarderen. Europa heeft veel impact op ons dagelijke leven, maar blijft nog te veel een ver-van-mijn-bedshow voor burgers en bedrijven. Europa dichter bij Vlaanderen brengen en vice versa, dat is mijn missie als VLEVA’s nieuwe communicatiemanager.

Waar kijk je het meeste naar uit in jouw job?

Als Europese “newsjunk” kijk ik ernaar uit om het Europese beleid te monitoren door de bril van onze leden. Welke impact heeft het EU-beleid op hen? En met welke uitdagingen en opportuniteiten van het Vlaamse middenveld moeten onze beleidsmakers rekening houden? Ik draag graag bij aan een Europa dat werkt in twee richtingen. Zo wordt het tastbaar en concreet voor de Vlaming.

Ik vind het geweldig om als communicatiemanager en liaisonofficer met zeer diverse leden uit verschillende sectoren samen te werken en bij te dragen aan communicatie-acties om hen in de kijker te zetten. Op de nieuwjaarsreceptie maakte ik bijvoorbeeld video’s met enkele leden om hun prioriteit voor het Belgisch voorzitterschap van de EU onder de aandacht te brengen.

Op welke manier wil jij jouw stempel op VLEVA drukken?

Door onze leden in de kijker te zetten en Europa te doen leven in Vlaanderen en omgekeerd. Met het Belgisch EU-Raadsvoorzitterschap en de Europese verkiezingen, wordt het een uniek jaar boordevol opportuniteiten voor onze leden. Het is mooi meegenomen dat ik daarbij mijn creatieve ei kwijt kan voor de social media content en andere communicatieprojecten.

Onder het Vlaamse motto van het Belgisch voorzitterschap: “Zie ons doen!” Vlamingen in Europa en Europa in Vlaanderen doen schitteren!”

Vragen voor Tina of zin in een kennismaking? Contacteer haar via tina.rubbrecht@vleva.eu. Volg @TinaVLEVA ook op X.