Maak kennis met Kristof, jouw nieuwe liaisonofficer!

03 oktober 2023 - door Leah Vandercammen

De start van september was niet alleen spannend voor duizenden schoolkinderen. Ook Kristof Vlaeminck had een 'eerste schooldag'-gevoel. Hij startte als liaisonofficer onderzoek en innovatie, onderwijs en digitalisering bij VLEVA. Met zijn achtergrond in netwerken van universiteiten en als National Contact Point voor het zevende kaderprogramma brengt hij een boeiende en waardevolle rugzak met zich mee.

Welkom in het team, Kristof!

Wanneer kreeg je de 'Europese microbe' te pakken?

Eigenlijk zo lang ik me kan herinneren, ben ik al gefascineerd door het concept 'EU'. Deze unie werd toen nog niet 'EU' genoemd maar de 'EEG' en bestond uit slechts 12 landen. Maar het feit dat landen besloten om samen te werken en dat grenzen begonnen te verdwijnen, vond ik als kind wel heel bijzonder zonder goed te draagwijdte ervan te snappen.

Later ben ik als National Contact Point voor het Zevende Kaderprogramma voor Onderzoek bij Belspo (Federaal Wetenschapsbeleid) voor de eerste keer in mijn professionele carrière in contact gekomen met de fascinerende wereld van de EU. En eerlijk gezegd, ik zou op dit moment in mijn leven niet anders meer willen.

Op welke manier wil jij jouw stempel op VLEVA drukken?

Ik vind het nog wat vroeg om hier al een concreet antwoord op te kunnen geven. Ik hoop gewoon een valabel element van het team te worden en op basis van mijn ervaring een goede service aan onze leden te kunnen bieden.

Waar kijk je het meest naar uit in jouw job?

Elke nieuwe uitdaging heeft een beetje "eerste schooldag"-gevoel. En die gezonde spanning is wel fijn. Ik kijk dan ook uit om mezelf in een nieuwe omgeving in te werken en het beste van mezelf te geven om mijn steentje bij te dragen aan VLEVA.

Wat staat er op korte termijn op jouw programma?

Ik plan een ontmoeting met de aan mij toegewezen leden. Dit zal mij beter in staat stellen om de noden van elk lid beter te begrijpen en een betere samenwerking in de toekomst mogelijk maken.

Vragen voor Kristof? Neem gerust contact met hem op via kristof.vlaeminck@vleva.eu of volg hem op Twitter @KristofVLEVA.