Publicaties

Wat zijn de Europese prioriteiten van het Vlaamse middenveld voor de volgende legislatuur? En wat zijn voor hen de belangrijkste commissies in het Europees Parlement? In deze prioriteitennota ontdek je de visie van 28 VLEVA-leden.

Lees hier wat VLEVA allemaal deed in 2023 om de brug te bouwen tussen Vlaanderen en Europa.

Wat zijn dé prioriteiten van VLEVA’s 37 leden en partners voor 2024? Een selectie van de aandachtspunten en hete hangijzers voor het Vlaamse middenveld en lokale besturen.

De sleutelvoorwaarden voor een geslaagde twin transition & De weg naar open strategische autonomie en een veerkrachtig Europees industriebeleid. Gebundelde bottom-up input van het Vlaamse middenveld om Europese en Vlaamse beleidsmakers te voeden.

De Europese programmaperiode 2021-2027 gaat haar vierde jaar in. Een uitgelezen moment voor VLEVA om te evalueren hoe Vlaamse organisaties het deden in deze eerste periode.

Het Operationeel Plan van 2023 met 8 prioriteiten, gekozen op basis van de input van de VLEVA-leden.

In dit rapport verzamelden we de standpunten van VLEVA-leden over de thema's die aan bod kwamen tijdens de State of the EU 2022.

15 VLEVA-leden geven hun standpunt over de Verklaring van Versailles - de toekomstvisie voor Europa om de effecten van de oorlog in Oekraïne op te vangen.

Ter ere van Europadag 2023 namen 14 VLEVA-leden deel aan een bevraging op vraag van het Vlaams Parlement over het Green Deal Industrial Plan.

Het Operationeel Plan van 2022 met 9 prioriteiten, gekozen op basis van input van de VLEVA-leden.

Overzicht van de acties die VLEVA ondernomen heeft in 2021 voor de 10 prioritaire dossiers.

Het operationeel plan van VLEVA voor 2021 met 10 prioriteiten, gekozen op basis van de input van de VLEVA-leden.

Monitor van deelname van Vlaamse actoren aan EU-subsidieprogramma's (2014-2020) met tips en projectvoorbeelden.

De VLEVA-realisaties van 2020. Je ontdekt ze hier.

Het operationeel plan van VLEVA voor 2020 met 16 prioriteiten, gekozen op basis van de input van de VLEVA-leden.

Welke aandachtspunten van onze leden uit het VLEVA verkiezingsmemorandum komen aan bod in het werkprogramma van de Europese Commissie voor 2020?