Boeklancering “Het geheim van Europa” door Rob Heirbaut en Danny De Vos

4 mei 2024, 11:00 - 13:00

Provinciehuis Antwerpen • Kon. Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen

Op zaterdag 4 mei stellen Rob Heirbaut en Danny De Vos met trots hun boek ‘Het geheim van Europa’ voor, waarin ze Europa en de EU uitleggen aan jonge lezers.
De illustraties zijn van Leslie Saurus.

Annabet Ampofo (Karrewiet) leidt deze boekvoorstelling in goede banen, en het publiek mag actief deelnemen aan een miniquiz en interactieve demonstraties.
Na de voorstelling is er de mogelijkheid om een boek aan te kopen en dat te laten signeren.

Oh ja, kinderen mogen hun ouders meebrengen.

Auteur Rob Heirbaut: "Er ligt sinds 30 april een nieuw Europaboek in de winkel: “Het geheim van Europa”. Het is niet een van de vele boeken over de Europese Unie. Nee, het is een kinderboek over Europa! Misschien wel het allereerste? Ik schreef het samen met mijn schoolkameraad Danny De Vos. Danny schreef al verschillende kinder- en jeugdboeken (en hij schrijft ook de strips van Camille!).

Waarom een kinderboek over Europa godbetert? Omdat we vinden dat het nodig is . Kinderen horen of lezen ook wel eens: “dat moet van Europa”, of “dat mag niet van Europa”. Wie is dat, Europa? En waarom heeft Europa zoveel macht? En waarom weten volwassenen er zo weinig over? Het lijkt wel een geheim!

Aan de hand van fictieve personages gaan we op zoek naar dat geheim. We hopen dat kinderen vanaf 10 jaar via het boek het geheim gaan ontdekken. Zodat ze het allemaal aan hun ouders en grootouders kunnen verder vertellen. Uiteraard mogen ook nieuwsgierige volwassenen het boek lezen. Dat zij Europa ook vaak geheimzinnig vinden is geen schande. Want toen zij klein waren, bestond er helemaal nog geen kinderboek over Europa."

Programma:

10u30 Deuren open
11u Start interactieve boekvoorstelling
12u Signeren en receptie
13u Geschat einde

Toegang is gratis, maar enkel met reservatie via deze weg.

Tot dan!

(I.s.m. Europa Direct en Provincie Antwerpen)