U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Liese Dewilde: jouw nieuwe liaisonofficer!

31 augustus 2021 - door Veronique Vennekens

Op 16 augustus hebben we Liese verwelkomd bij het VLEVA-team. Als liaisonofficer volgt zij onder andere de thema's interne markt, ondernemingsbeleid, sociale zaken, consumentenzaken, belastingen en douane en handel op. Ze studeerde internationaal en Europees recht aan de KU Leuven en daarna nog een jaartje European and international governance aan de VUB. Ze kijkt er naar uit dagelijks met Europese dossiers bezig te zijn. 

Wanneer kreeg je de ‘Europese microbe’ te pakken?

Ik ben al jaren grote fan van Europa. Ik kwam voor het eerst grondig met de werking van de Europese Unie in aanraking tijdens mijn bachelor rechten aan de KUL. Ik was meteen verkocht voor het idee van internationale organisaties. Het had iets nobels voor mij, het besef van landen dat het misschien wel efficiënter en beter was om sommige dingen samen aan te pakken. Daarom koos ik ervoor om mij in mijn master verder toe te spitsen op internationaal en Europees recht en om daarna ook nog een extra jaar European and international governance te studeren aan de VUB. De Europese microbe heeft me duidelijk steeds verder te pakken gekregen. En nu mag ik daar als liaisonofficer gewoon dagelijks mee bezig zijn? Ik kan niet wachten!

Placeholder

Hoe wil je Europa dichter bij de burger brengen?

Ik wil dat vooral doen door te vertalen. Niet in de letterlijke betekenis van het woord. Eerder door wat speelt op dat vaak onbegrijpelijke en moeilijk tastbare EU-niveau te hertalen naar een begrijpelijke boodschap voor elke burger. Europa is overal! Dat zou ik graag tonen op een manier die iedereen begrijpt en waardoor iedereen de relevantie ervan mee krijgt.

Waar kijk je het meeste naar uit in jouw job?

Ik kijk ernaar uit om dagelijks bezig te zijn met wat er op EU-niveau speelt. Ik weet zo'n dingen graag. Bovendien kijk ik er ook naar uit om me steeds de vraag te stellen hoe dat allemaal een invloed heeft op het lokalere niveau en de VLEVA-leden. Zo wordt het allemaal nog tastbaarder.

Wat staat er op korte termijn op jouw programma?

Op korte termijn ga ik vooral lezen, lezen, lezen. Ik wil mijn thema’s goed onder de knie krijgen. Dan kan ik ook ‘mijn’ VLEVA-leden contacteren om hen te leren kennen en helemaal mee te zijn met wat hun verwachtingen zijn. Ik kijk er al naar uit om die relaties op te bouwen. 

 

Je kan Liese volgen via twitter. Heb je een vraag voor haar? Neem gerust contact met haar op: liese.dewilde@vleva.eu

Maak een account aan

Volg ons