U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Kaatje Gevaert: jouw nieuwe liaisonofficer EU-subsidies en financiering!

26 oktober 2021 - door Veronique Vennekens

Op 1 september startte Kaatje Gevaert bij VLEVA als liaisonofficer EU-subsidies en financiering. Sindsdien blaast er een nieuwe wind door de VLEVA-subsidiewerking. Kaatje is onze EU-subsidie superwoman die vanaf nu hét aanspreekpunt is voor alles wat met Europese subsidies en financiering te maken heeft. 

Kaatje heeft 23 jaar ervaring met Europese subsidies door haar loopbaan bij de provincie West-Vlaanderen. Zo heeft ze de do's-and-don'ts van een goede subsidie-aanvraag leren kennen. Ze hoopt bij VLEVA nog meer Vlaamse actoren te overtuigen om de opportuniteiten van Europese subsidies en financiering te omarmen.

Wat zijn jouw ervaringen met Europese subsidies en financiering?

Mijn ervaring bouwde ik de voorbije 23 jaar op bij provincie West-Vlaanderen in verschillende functies, maar steeds met een link naar Europese subsidies.

Placeholder

Ik startte als projectmanager voor het Interreg programma Vlaanderen-Nederland en sinds een jaar of 10 was ik stafmedewerker Europese programma's. Een veelzijdige job waarbij ik het subsidielandschap goed leerde kennen door de organisatie van workshops - een opleiding voor lokale besturen. Ik bouwde ook mee aan de dienstverlening rond Europese subsidies. Daarnaast was ik een tijdje expert bij de Europese Commissie voor het Europese subsidieprogramma Europa voor de Burger. Ik beoordeelde er dossiers, een ideale manier om te leren wat de do's-and-don'ts zijn bij het opmaken van een goed subsidiedossier.

Op welke manier wil jij jouw stempel op VLEVA drukken?

Ik bouw heel graag verder aan de verdere professionalisering en toegankelijkheid van het subsidieloket van VLEVA: een goed en up-to-date overzicht van de Europese programma's en projectoproepen, een vlotte dienstverlening bij inkomende vragen rond subsidies, maar ook proactief mee helpen zoeken naar mogelijke financiering voor onze leden... Daarnaast ik zie ik nog heel wat kansen in de organisatie van infomomenten, project development workshops, ...

Waar kijk je het meest naar uit in jouw job?

Ik kijk er heel erg naar uit om de de verbinding te maken tussen de verschillende spelers op het domein. Als liaisonofficer leg ik graag de link tussen de aanbieders van informatie rond Europese subsidies zoals de nationale contactpunten, maar ook lokale besturen en andere spelers die nood hebben aan informatie. Dat is de grote sterkte van VLEVA. Op die manier hoop ik uiteraard dat er nog meer en beter gebruik kan gemaakt worden van Europese subsidies in Vlaanderen.

Wat staat er op korte termijn op jouw programma?

De nieuwe Europese subsidieprogramma schiet uit de startblokken. Op korte termijn wil ik me inwerken om een goed en volledig overzicht te krijgen over de mogelijkheden en timing van calls. Zeker die subsidieprogramma's die nog onbenut en onbekend zijn - maar waarin wel kansen liggen voor Vlaamse spelers - wil ik nog beter leren kennen. Verder wil ik de komende weken ook werk maken van een kennismakingsronde bij nationale contactpunten en VLEVA-leden om een goed zicht te krijgen op aanbod en vragen.

 

Heb jij een projectidee of een EU-subsidievraag? Je kan Kaatje bereiken via subsidieteam@vleva.eu of kaatje.gevaert@vleva.eu.

Maak een account aan

Volg ons