U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Frédéric Cabistan: jouw nieuwe liaisonofficer!

10 januari 2023 - door Veronique Vennekens

In november 2022 startte Frédéric Cabistan als liaisonofficer in het VLEVA-team. Hij volgt de thema's energie, milieu en klimaat op. Frédéric studeerde geschiedenis aan de KULeuven en internationale betrekkingen en diplomatie aan UAntwerpen. Hij liep stage in het Europees Parlement en ging daarna aan de slag op het schepenkabinet in de stad Hasselt. We stellen deze échte Limburger graag aan jullie voor.

Placeholder

Wanneer kreeg je de "Europese microbe" te pakken?

Frédéric: 'Dankzij mijn Erasmus-ervaring in Wenen kon ik in levende lijve het effect van de Europese politiek meemaken. Weinig plekken waar ik me zo thuis voelde als tussen allerlei Europeanen die van overal kwamen om te studeren, ervaringen uit te wisselen en van de vrijheid te genieten. Tijdens mijn stage op het Europese Parlement ervaarde ik dit gevoel opnieuw. Het was erg interessant om de meeste Europarlementsleden, met elk hun eigen nationale achtergrond, te zien streven naar een beter en efficiënt Europa. Naast het nauwgezet opvolgen van de Europese besluitvorming kwam ik er bovendien met zeer uiteenlopende dossiers en thema's in aanraking, wat ik graag meeneem in mijn huidige job.'

Op welke manier wil jij jouw stempel op VLEVA drukken?

'Door enerzijds met een open geest naar mijn dossiers te kijken en anderzijds de nieuwe kennis en contacten die ik door deze veelzijdige job op doe te combineren met elkaar, neem ik graag nieuwe kansen en mogelijkheden om een betrouwbare en bekwame liaisonofficier te zijn die zowel VLEVA als de leden nóg tevredener stelt.'

Waar kijk je het meeste naar uit in jouw job?

'Een nauwe samenwerking met mijn diverse leden is een van mijn belangrijkste prioriteiten. Door een goede band in een vertrouwelijke sfeer op te bouwen, ben ik ervan overtuigd dat dit een ideale tandem kan vormen waarbij we elkaar alleen maar optillen naar een hoger niveau.'

Wat staat er op korte termijn op jouw programma?

'Naast mezelf goed inwerken in alle nieuwe dossiers en zo snel mogelijk op de hoogte geraken van alle actuele onderwerpen, ga ik binnenkort persoonlijk langs bij mijn leden voor de bespreking van het operationeel plan 2023. Enerzijds een ideale gelegenheid om mij voor te stellen en anderzijds hét moment om er helemaal in te vliegen!'

 

Heb je vragen voor Frédéric? Je kan hem bereiken via frederic.cabistan@vleva.eu of via twitter @FredericVLEVA

Maak een account aan

Volg ons