U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Digitale contracten niet op de agenda Oostenrijks voorzitterschap

24 augustus 2018 - door Veronique Vennekens

De triloog-gesprekken tussen de Raad, het Parlement en de Commissie geraken amper vooruit maar het Oostenrijks voorzitterschap heeft nog geen technische vergaderingen gepland voor dit dossier in de komende zes maanden.

In het JURI-comité van het Europees Parlement gaf rapporteur Axel Voss een update over de laatste triloog-gesprekken over digitale contracten. De drie partijen zijn het eens geworden over het in lijn brengen van het voorstel met de toekomstige 'Elektronische Communicatie Code', de definities en compensaties.

Maar ondanks deze vooruitgang blijven de onderhandelingen vast zitten op andere vlakken zoals goederen die software en hardware combineren en het niveau van harmonisatie. De Raad zou hun standpunt hierover verduidelijken voor oktober 2018.

Daarnaast blijkt dat enkele lidstaten, waaronder Duitsland, tegen het opnemen van ingebedde inhoud in het voorstel zijn. Volgens Evelyn Genhardt kan dit leiden tot de absurde situatie waarbij voorgeïnstalleerde applicaties niet onder de toekomstige wet vallen. Genhardt had ook commentaar op het feit dat het Oostenrijks voorzitterschap nog geen technische vergaderingen heeft ingepland over dit voorstel. 

De informele vergaderingen tussen de Raad en het Parlement zullen waarschijnlijk weer aanvangen na de zomer van 2018.

Digitale contracten niet op de agenda Oostenrijks voorzitterschap

Maak een account aan

DOSSIER

Regels digitale overeenkomsten: levering van digitale inhoud én verkoop van goederen

Zowel Parlement als Raad keuren finale teksten goed. Beide richtlijnen verschijnen in het Europees Publicatieblad.

Lees meer
Volg ons