U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

CO2-uitstoot lichte voertuigen 30% omlaag tegen 2030

09 november 2017 - door Kelly Digneffe

De Europese Commissie publiceerde op 8 november 2017 een ontwerp regelgeving voor post 2020 CO2-normen voor personen- en bestelwagens. De gemiddelde CO2-uitstoot moet voor nieuwe voertuigen met 30% verminderen tegen 2030. Het voorstel bevat ook een tussentijdse reductiedoelstelling van 15% tegen 2025. Met dit voorstel wil de Commissie de transitie naar lage- en nul-emissie voertuigen versnellen.

CO2-uitstoot lichte voertuigen 30% omlaag tegen 2030

Post 2020 CO2-normen voor nieuwe personen- en bestelwagens

  • Het referentiejaar voor de post 2020 CO2-normen voor personen- en bestelwagens is 2021. Voor dit jaar is de EU-norm voor nieuwe personenwagens 95 gCO2/km en voor nieuwe bestelwagens 147 gCO2/km.
  • Tegen 2030 moet de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe personen- en bestelwagens met 30% omlaag ten opzichte van de EU-norm in 2021.
  • De tussentijdse doelstelling voor 2025 stelt een vermindering van de gemiddelde CO2-uitstoot met 15% ten opzichte van de EU-norm in 2021.

De tussentijdse doelstelling voor 2025 garandeert dat fabrikanten nu al investeren. De 2030-doelstelling zorgt voor stabiliteit en continuïteit. Dit resulteert in een versnelde transitie van voertuigen met traditionele verbrandingsmotoren naar schone voertuigen.

 

Fabrikanten die de doeltellingen niet halen krijgen een boete van € 95 voor elke gram overschrijding.

Stimuleren van lage- en nul-emissie voertuigen

  • De Commissie neemt geen quota voor elektrische voertuigen op.
  • Wel stelt ze een systeem voor om de marktintroductie van lage- en nul-emissie voertuigen aan te moedigen. De fabrikanten kunnen schone voertuigen op de markt brengen (0 tot 50 gCO2/ km) om te profiteren van nul-emissie 'vergoeding', die hun toelaat dat de rest van hun vloot meer uitstoot. Deze compensatie in termen van kredieten wordt afgetopt op 5% per jaar om de milieu-integriteit van het voorstel te waarborgen.

Aanscherpen emissiecontroles

De Europese Commissie zal controleren of de kloof tussen laboratoriumtests en reële rijomstandigheden niet groter is dan 20%. Hiervoor zal ze ingebouwde brandstofverbruikstoestellen gebruiken, deze geven een goed van de CO2-uitstoot.

Herziening verordening in 2024

De Commissie stelt een herziening van de verordening voor in 2024 om de doelstellingen waar nodig aan te passen.

Context post 2020 CO2-normen

  • De ontwerpverordening voor de post 2020 CO2-normen voor nieuwe personen- en bestelwagens maakt deel uit van het tweede mobiliteitspakket dat de Commissie op 7 november publiceerde.
  • Deze ontwerpverordening beoogt 1) het versnellen van de transitie naar lage- en nul-emissie voertuigen zoals vereist door het Klimaatakkoord van Parijs en 2) het behouden van het concurrentievermogen en de innovatie van de Europese industrie.

Europees Parlement en Raad aan zet

De Europese Commissie heeft de ontwerpverordening aan het Europees Parlement en de Raad bezorgd. Zij gaan er elk volgens hun procedures mee aan de slag.

Bron en meer achtergrondinformatie

Maak een account aan

Volg ons