U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Social investment in affordable and quality long-term care

30 oktober 2018 14:00 – 17:00
Europees Parlement, Altiero Spinelli gebouw, Zaal A5E - 2

Het SPRINT-consortium nodigt beleidsmakers, onderzoekers, zorgverleners en andere belangrijke belanghebbenden uit om de uitdagingen te bespreken die samenhangen met de toepassing van het concept van sociale investering op de verstrekking en financiering van langdurige zorg tijdens de conferentie over “Social investment in affordable and quality long-term care. Theory, challenges and applications op 30 oktober in Brussel.

Social investment in affordable and quality long-term care

De EU staat voor een grote uitdaging: hoe kan zij het nieuwe sociale recht op betaalbare langdurige zorg voor goede kwaliteit bieden, terwijl de bevolking in de werkende leeftijd kleiner wordt en het aandeel van degenen in de pensioengerechtigde leeftijd groter wordt? Langdurige zorg is een langetermijnkwestie: Eurostat voorspelt dat personen in de leeftijd van 65 jaar en ouder in 2080 29,1% van de bevolking uitmaken (vergeleken met 19,2% nu) en dat het aandeel van 80-plussers ouder dan meer zal zijn dan het dubbele ( van 5,4% tot 12,7%).

Sociale investering is een strategische beleidsreactie geweest op nieuwe sociale risico's. Wat heeft deze aanpak te bieden om deze uitdaging aan te gaan?

Het SPRINT-onderzoeksproject werd gefinancierd door de Europese Commissie om de toepassing van het concept van sociale investering te onderzoeken om de uitdaging van langdurige zorgverlening aan te pakken. Tijdens dit evenement zullen SPRINT-partners, samen met beleidsmakers, andere vooraanstaande onderzoekers en specialisten in sociale beleggingen:

  • Beleidsperspectieven,
  • Onderzoeksresultaten,
  • Analytische hulpmiddelen, en
  • Innovatieve benaderingen van sociale financiën bieden.

Dit is een gelegenheid om nieuwe ideeën te horen en te delen en om te netwerken met anderen die geïnteresseerd zijn in dit probleem.

Bekijk hier de agenda van de conferentie.

Meer informatie en registratielink.

Maak een account aan

Volg ons