U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Jouw stem in Europa: Europese Ruimte voor Gezondheidsgegevens

25 mei 2022 - door Liese Dewilde

De Europese ruimte is een gezondheidsspecifiek kader voor het delen van gegevens met duidelijke regels, gemeenschappelijke normen en praktijken, infrastructuur en een governancekader voor het gebruik van elektronische gezondheidsgegevens door patiënten en voor onderzoek, innovatie, beleidsvorming, patiëntveiligheid, statistieken of regelgevingsdoeleinden.

De belangrijkste doelstellingen zijn primair gebruik van gezondheidsgegevens vergemakkelijken, mensen controle geven over hun eigen gezondheidsgegevens in het binnen- en buitenland en het gebruik van gezondheidsgegevens voor onderzoek, innovatie en beleidsvorming verbeteren. De Europese ruimte voor gezondheidsgegevens is een essentieel aspect van de EU-Gezondheidsunie.

De Commissie publiceerde op 3 mei 2022 een Voorstel voor een Verordening voor een Europese Ruimte voor Gezondheidsgegevens én een Communicatie/mededeling ‘Een Europese ruimte voor gezondheidsgegevens: het potentieel van gezondheidsgegevens inzetten voor de mensen, voor patiënten en voor innovatie’.

Hier kan je meer lezen. Hier kan je nog tot 20 juli 2022 je mening kwijt over de twee Commissie-initiatieven. 

Jouw stem in Europa: Europese Ruimte voor Gezondheidsgegevens

Maak een account aan

Volg ons