U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

20 ngo's pleiten voor ambitieuze toegankelijkheidswet

28 september 2018 - door Hanne De Roo

20 ngo's stellen in een open brief dat ze een ambitieus politiek akkoord willen over het voorstel van de Europese Commissie voor een Europese toegankelijkheidswet, vóór 3 december.

3 december, de Europese dag van personen met een handicap, is tegelijkertijd ook de derde verjaardag van het voorstel van de Europese Commissie. De ondertekenende beroepsorganisaties zijn bezorgd over de manier waarop de onderhandelingen tussen de medewetgevers verlopen.

Volgens de ngo's proberen de medewetgevers essentiële elementen uit het Commissievoorstel te wissen door overheidsopdrachten en micro-ondernemingen uit te sluiten. De ngo's stellen dat dit betekent dat de overgrote meerderheid (93%) van producten en diensten worden uitgesloten. De organisaties veroordelen ook de uitsluiting van noodhulpdiensten, waarvan ze beweren dat personen met een handicap zullen blijven sterven omdat ze geen hulpdiensten kunnen bereiken of contact met hen kunnen opnemen. De ngo's wijzen erop dat de uitsluiting van de gebouwde omgeving betekent dat miljoenen producten en diensten onbereikbaar zullen zijn voor miljoenen Europeanen. Ze concluderen dat dit de wet zinloos zal maken.

Lees hier de open brief.

20 ngo's pleiten voor ambitieuze toegankelijkheidswet

Maak een account aan

Volg ons