U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Development of targeted nutrition for prevention of undernutrition for older adults (PREVNUT)

Deadline

Code

ERA-HDHL

Inleiding

Het gezamenlijk programmeringsinitiatief "Een gezond dieet voor een gezond leven" is opgericht om onderzoek op het gebied van voedsel, voeding, lichaamsbeweging en gezondheid te coördineren om tastbare maatschappelijke en gezondheidsimpact te bereiken en het Europese leiderschap en concurrentievermogen op dit gebied te versterken. Onder deze paraplu lanceert de JPI nu een nieuwe gezamenlijke transnationale oproep genaamd PREVNUT “Ontwikkeling van gerichte voeding voor de preventie van ondervoeding voor oudere volwassenen”

Doelstellingen

Het doel van deze oproep is om transnationale en transdisciplinaire onderzoeksprojecten te ondersteunen die de preventie van ondervoeding bij oudere volwassenen zullen verbeteren. Voorstellen moeten gericht zijn op een of beide van de volgende onderwerpen:

  • Beter begrip van hoe het evenwicht tussen voeding, levensstijl en lichaamsbeweging ondervoeding kan voorkomen. De studies moeten gericht zijn op de onderliggende biologische mechanismen van de biologische beschikbaarheid, assimilatie en metabolisme van de macro- en / of micronutriënten in voedsel of voedselproducten en moeten aantonen hoe levensstijl en fysieke activiteit deze processen kunnen wijzigen.
  • Ontwikkeling van innovatieve voedingsproducten. Het ontwikkelde product moet gebaseerd zijn op nieuw onderzoek naar metabolisme, naar macro- en / of micronutriënten biologische beschikbaarheid en absorptie bij oudere volwassenen.

Budget

Projecten kunnen voor een periode van maximaal drie jaar worden gefinancierd. De in aanmerking komende kosten kunnen variëren afhankelijk van de voorschriften van de betreffende financieringsorganisaties. Elke groep is onderworpen aan de regels en voorschriften van zijn respectieve nationale / regionale financieringsagentschap.

Begunstigden

Alleen transnationale projecten worden gefinancierd: bij elk consortium moeten drie tot zes partners betrokken zijn die in aanmerking komen voor financiering door de deelnemende financieringsorganisaties uit ten minste drie verschillende landen. In hetzelfde consortium worden niet meer dan twee in aanmerking komende partners uit hetzelfde land geaccepteerd. Bovendien kunnen maximaal twee extra partners lid worden van het consortium als zij hun werk op hun eigen fonds kunnen uitvoeren.

Om ambitieuze en innovatieve wetenschappelijke doelen te bereiken, moeten partners van elk consortium uit verschillende gebieden en sectoren bestaan, zoals academische en klinische onderzoekers en aanverwante beroepen, zorgverleners, industrie (bijv. Voedsel- en sociale en gezondheidszorgindustrie) en andere relevante organisaties / belanghebbenden. Disciplines kunnen omvatten (maar zijn niet beperkt tot) voeding (inclusief voedselchemie / -verwerking), biochemie, fysiologie, psychologie, sociologie en sociale en gezondheidszorg.

Info & contact

Alle informatie vind je op deze website.

Voor meer informatie kan je terecht bij Hendrik De Ruyck (hendrik.deruyck@ilvo.vlaanderen.be)

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons