U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Jouw stem in Europa: toekomst van werk en vaardigheden

01 oktober 2018 - door Stagiair

De Europese Commissie en de OESO willen graag jouw stem horen over de toekomst van werk en vaardigheden.

Jouw stem in Europa: toekomst van werk en vaardigheden

Nieuwe technologieën, globalisering en vergrijzing van de bevolking beïnvloeden het type en de kwaliteit van banen die beschikbaar zijn en de vaardigheden die daarvoor nodig zijn. Het aantal banen in de industrie in geavanceerde economieën bijvoorbeeld is in de afgelopen decennia gedaald. Veel werknemers die vandaag in de sector werken, hebben heel andere vaardigheden dan in het verleden, waaronder het vermogen om geavanceerde industriële robots te bedienen en te monitoren. Tegelijkertijd zijn er nieuwe banen ontstaan, die nieuwe combinaties van vaardigheden vereisen, zoals data-specialist, podcast-producer en ingenieur in kunstmatige intelligentie.

We willen uw mening horen over deze ontwikkeling: ben jij bezorgd of overtuigd van de toekomst van jouw baan? Denk je dat dit in de toekomst waarschijnlijk zal veranderen? En hoe houd je je vaardigheden up-to-date? Laat het ons weten! Jouw meningen zullen bijdragen aan discussies voor een betere beleidsvorming bij volwasseneneducatie in de Europese Unie.

Laat jouw mening over de toekomst van werk en vaardigheden hier achter.

Maak een account aan

Volg ons