U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Europees Economisch en Sociaal Comité positief over European Solidarity Corps

25 oktober 2018 - door Stagiair

Het Europees Economisch en Sociaal Comité boog zich over het commissievoorstel voor het European Solidarity Corps en gaf volgend advies mee.

Europees Economisch en Sociaal Comité positief over European Solidarity Corps

In zijn advies verwelkomt het EESC het engagement voor het vernieuwde European Solidarity Corps, waarbij het vrijgemaakte budget verhoogd is en het streefcijfer voor deelname ook hoger ligt. Ook de fusie met het Europees fonds voor vrijwilligers wordt positief onthaald. Het Comité is van mening dat de EU in de toekomst twee onafhankelijke steunprogramma's moet ontwikkelen, een voor jongeren en een voor vrijwilligerswerk.

Het EESC formuleert vervolgens een reeks concrete aanbevelingen:

  1. het onderdeel werkgelegenheid van de European Solidarity Corps moet worden onderworpen aan strikte regelgeving en regelmatig worden geëvalueerd;
  2. er zou geen leeftijdsbeperking voor het European Solidarity Corps moeten zijn, omdat het een steun voor vrijwilligerswerk zou moeten zijn;
  3. het European Solidarity Corps moet worden beperkt tot de non-profitsector;
  4. de belangrijkste platformen van het maatschappelijk middenveld (het Europees Jeugdforum en het Europees vrijwilligerscentrum) moeten centraal bij de regulering van en het toezicht op het European Solidarity Corps worden betrokken.

Lees het volledige advies van het EESC hier. 

Maak een account aan

Volg ons