U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Digital Skills and Jobs Coalition: nieuw actieplan!

26 september 2018 - door Nand De Klerck

De raad van bestuur van de digitale vaardigheden en banencoalitie heeft een actieplan met 9 punten goedgekeurd waarin de prioriteiten van de coalitie voor de komende maanden worden uiteengezet.

Het plan beschrijft hoe het huidige lidmaatschap kan worden uitgebreid tot alle sectoren van de economie, en voornamelijk naar KMO's. Daarnaast moet het ervoor zorgen dat alle actoren en netwerken die in het veld van digitale skills kunnen worden opgenomen en hoe ervoor gezorgd kan worden dat de toekomstige begroting van de EU zich richt op de ontwikkeling van digitale competenties ter ondersteuning van de huidige digitale transformatie.

Digital Skills and Jobs Coalition: nieuw actieplan!

De raad van bestuur van de digitale vaardigheden- en banencoalitie is in september 2017 opgericht om het bestuur van de coalitie te verbeteren en de impact ervan te vergroten. In overeenstemming met haar mandaat verstrekt zij strategisch advies.

Het bestuur telt 13 leden die alle groepen belanghebbenden in de coalitie vertegenwoordigen: donorleden, nationale coalities en sociale partners. De raad van bestuur wordt voorgezeten door Anja Monrad, Senior Vice President van Dell Central and Eastern Europe.

Na overleg met de leden van de coalitie heeft de raad van bestuur op 17 september het actieplan goedgekeurd. Het actieplan bouwt voort op de successen die de coalitie, haar leden, pledgers en nationale coalities reeds hebben behaald. 

De prioriteiten

  • Bijdragen aan het succes van het 'Digital Opportunity Traineeship' initiatief
  • de EU-codeweek helpen uitbreiden om tegen 2020 50% van alle scholen te bereiken
  • Versterken en bouwen van nieuwe bruggen tussen belanghebbenden en netwerken in heel Europa
  • Ondersteuning van de werkzaamheden om financiering van digitale vaardigheden in de volgende EU-begroting op te krikken
  • Uitbreiding van het lidmaatschap en toezeggingen in alle sectoren
  • De werknemers bewuster maken van hun behoefte aan digitale vaardigheden 
  • De nationale coalities meer macht geven, inclusief financiering
  • Verhoging van het niveau van de digitale vaardigheden bij KMO's
  • Bevordering en hefboomwerking van bestaande instrumenten ter ondersteuning van de verwerving en beoordeling van digitale vaardigheden

Lees het volledige actieplan hier! 

Maak een account aan

Volg ons