U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Het mobiliteitspakket wordt pas onderhandeld in 2018

13 juli 2017 - door Simon De Wachter

De Estse Minister voor Economische zaken en Infrastructuur, Kadri Simson, zegt dat de interinstitutionele onderhandelingen (de trilogen) over het mobiliteitspakket pas zullen starten tijdens het Bulgaarse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, begin 2018.

Het mobiliteitspakket wordt pas onderhandeld in 2018

De onderhandelingen over het mobiliteitspakket zullen pas beginnen onder het voorzitterschap van Bulgarije. Nu is het dus aan de Esten om in de volgende 6 maanden alle nodige voorbereidingen te treffen. Zodat de echte onderhandelingen direct kunnen beginnen onder het Bulgaarse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

De Estse Minister voor voor Economische zaken en Infrastructuur hoopt dan ook aanzienlijke vooruitgang te hebben bereikt in de Raad tegen eind December. Ze wil alleszins het sociale vraagstuk niet ontwijken. Dit is het grootste struikelblok in het Europees Parlement. Lees de ontwikkelingen hieromtrent

Meer weten

Maak een account aan

DOSSIER

Wegbeprijzing (eerste mobiliteitspakket)

De herziening van de Eurovignetrichtlijn gaat naar een volgende fase in het Europees besluitvormingsproces. Op 29 januari vinden de eerste interinstitutionele onderhandelingen (trilogen) tussen de Raad en het Europees Parlement plaats over het dossier rond kilometerheffing.

Lees meer
Volg ons