U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Economics at the service of society

22 november 2018 – 23 november 2018
MUNDO B, Edinburghstraat 26, 1050 Brussel

COFACE Families Europe brengt economen, financiële specialisten, sociale beleidsmakers en dienstverleners samen om te kijken naar de bredere systemische factoren die barrières creëren voor het ondersteunen van gezinnen.

Maatschappelijke organisaties gedijen als het gaat om het verdedigen van hoge morele en ethische principes en het verdedigen van het algemeen belang, maar het bespreken van de economie neemt direct de wind uit hun zeilen. Daarom is dit seminarie bedoeld om te leren zeilen tegen de wind in, navigeren in de duistere en obscure economische wateren om de kansen te vergroten om idealen in de praktijk te vertalen en een verschil te maken in het leven van Europese burgers.

Het seminar bestaat uit drie delen:

  • Het eerste deel gaat in op de stand van zaken van het economische en financiële stelsel. Waar zijn we nu? Hoe zijn we hier gekomen? Met welke problemen worstelen we? Waar gaan we naartoe? Wat zijn de implicaties voor het maatschappelijk middenveld en sociaal beleid?
  • Het tweede deel zal concrete maatregelen op lokaal/micro-economisch niveau bestuderen en nagaan hoe deze maatregelen mensen rechtstreeks beïnvloeden, en macro-economische beleidsoriëntaties met sociale beleidsmaatregelen ter plaatse overbruggen. Namelijk kinderopvang, langdurige zorg en financiële diensten.
  • Het derde deel zal innovatieve en baanbrekende oplossingen onderzoeken die een revolutie teweeg kunnen brengen in onze huidige economische systemen ten goede of ten kwade. Hoewel het grootste deel van onze inspanningen altijd is om te kijken hoe we het huidige systeem kunnen 'aanpassen' om beter te werken en in het belang van de burgers, moeten we niet terugschrikken om te kijken naar alternatieven en nieuwe manieren van denken.

Dit seminarie is perfect voor iedereen die droomt van een betere samenleving, maar altijd heeft vermeden om naar de 'harde economie'-kant te kijken en het over te laten aan de 'experten', om er later achter te komen dat economie de moersleutel in de beleidsaanbevelingen.

Bekijk het volledige programma voor meer informatie en om te registreren.

Economics at the service of society

Maak een account aan

Volg ons