U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Boekvoorstelling: Waarom Europa?

9 november 2021 12:00 – 14:00
VLEVA, Kortenberglaan 71, 1000 Brussel

De Europese Unie oefent een grote invloed uit op het leven van haar burgers. Dat is soms controversieel, en beslissingen van de EU leveren vaak onbegrip en wrevel op. Voorbij de controverses is het echter duidelijk: het Europa dat we vandaag kennen, is het resultaat van talloze keuzes van beleidsmakers door de jaren heen.

Met een helder overzicht van die keuzes en van de recente geschiedenis van de Europese Unie kunnen we beter begrijpen welke impact Europa heeft, en waarom bepaalde onderwerpen moeilijk te kaderen zijn. Door de juiste vragen te stellen, gaat dit boek op zoek naar de kern van het Europese project.

Over de auteurs

Steven Van Hecke is hoofddocent Europese en vergelijkende politiek aan de KU Leuven. Hij schrijft ook voor Knack.
Kamiel Vermeylen is journalist bij Knack, gespecialiseerd in Europese politiek.

Uitgeverij LannooCampus en auteurs Steven Van Hecke en Kamiel Vermeylen nodigen je van harte uit voor de boekvoorstelling van Waarom Europa. Het volledige programma ontdek je onderaan, inschrijven kan via deze link.

Boekvoorstelling: Waarom Europa?

Programma

12.00 u.

Ontvangst met een broodje

12.30 u.

Welkom door algemeen directeur VLEVA Jan Buysse

De auteurs gaan in gesprek met Ambassadeur Willem van de Voorde (Permanent Vertegenwoordiger van België bij de EU), Barbara Moens (journaliste POLITICO Europe) en Mathieu Segers (hoogleraar Universiteit Maastricht)

13.30 u.

Slotbeschouwing door Hilde Vanmechelen (Directeur – uitgever LannooCampus) 

13.35 u.

Napraten met een drankje

 

Dit is een Covid Safe Event. We vragen u om bij aankomst een geldig Covid Safe Ticket voor te leggen. Dit werkt via een QR-code die automatisch op je smartphone verschijnt via de CovidSafeBE-app op uw smartphone.

Inschrijven voor dit evenement kan via deze link.

Maak een account aan

Volg ons