U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Europees Parlement wil meer middelen voor transportpijler binnen CEF

21 augustus 2018 - door Simon De Wachter

Tijdens de plenaire vergadering van 31 mei in Straatsburg heeft het Europees Parlement een resolutie aangenomen om bredere politieke doelstellingen en meer middelen aan transport toe te kennen binnen het Connecting Europe Facility (CEF) programma voor de periode 2021-2027.

Europees Parlement wil meer middelen voor transportpijler binnen CEF

Bredere doelstellingen voor CEF

In de resolutie over de vervoerspijler van de financieringsfaciliteit voor Europese verbindingen na 2020, gezamenlijk ingediend door EPP, S&D, ECR en ALDE, roepen de Europarlementsleden op om de doelstellingen te verhogen voor CEF Transport binnen het volgende Meerjarig Financieel Kader (MFK). 

Het document benadrukt het belang van investeringen in de vervoersinfrastructuur. In deze context, verwijst het naar de efficiëntie van de investeringen in het Trans-European Transport Network (TEN-T) binnen het huidige CEF-programma. Volgens de MEPs is CEF Transport een succes, waarop verder gebouwd moet worden tijdens de volgende financiële periode. 

Daarom vragen de Europarlementsleden om meer aandacht te besteden aan het transportluik binnen CEF. Ze roepen de Europese Commissie op tot “bredere doelen in termen van politieke doelstellingen en financiële middelen” en “een behoud van de integriteit van de financiële capaciteit van CEF”. Daarom betreuren ze ook het feit dat de transportpijler in het toekomstige programma in vergelijking met de onderdelen voor energie en telecommunicatie 12-13% moet bezuinigen in constante prijzen. 

Meer weten?

Op 2 mei lanceerde de Commissie haar voorstel voor het MFK voor de periode 2021-2027, waarin het de grote lijnen voor het toekomstige CEF-programma presenteerde. Het gedetailleerd voorstel voor CEF verschijnt op 6 juni.

Maak een account aan

Volg ons