U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Transportministers nemen Opatija-verklaring over maritiem vervoer aan

18 maart 2020 - door Simon De Wachter

De Europese ministers voor transport keurden de zogenaamde Opatija-verklaring over de toekomst van maritiem vervoer in Europa goed. Dat was het belangrijkste resultaat van de een informele meeting op 10 en 11 maart in de Kroatische stad Opatija.

De vijf centrale actiepunten uit de verklaring zijn: 

  • Bescherming van het milieu
  • Digitalisering
  • Vaardigheden en opleiding 
  • Veiligheid
  • Competitiviteit
     
Transportministers nemen Opatija-verklaring over maritiem vervoer aan

Opatija-verklaring

De Opatija-verklaring geeft richtlijnen aan de Europese lidstaten voor de ontwikkeling van maritiem beleid tegen 2030. De ministers beloven om te werken naar een groenere maritieme sector en de vermindering van emissies en vervuiling.

Daarnaast willen ze nieuwe technologieën in maritiem vervoer introduceren en de kansen grijpen die de digitale omgeving biedt. Belangrijk hierbij is om een goede opleiding van toekomstige zeevaarders en arbeiders in de sector te verzekeren.

Ten slotte streven de Europese transportministers naar een maritieme transportsector die veilig en globaal competitief is.

De volledige Opatija-verklaring is in dit persbericht te vinden.
 

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons