U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > transport > events >

Online Convention on Regional Mobility beyond TEN-T

26 mei 2020 13:00 – 14:45

De Europese Green Deal, zoals door de Europese Commissie in december 2019 bekendgemaakt, definieert een versnelde verschuiving naar slimme en duurzame mobiliteit als een van de vele 'diepgaande transformatieve beleidsmaatregelen'. Volgens de mededeling 'betekent het bereiken van duurzaam vervoer dat gebruikers op de eerste plaats komen en hen meer betaalbare, toegankelijke, gezondere en schonere alternatieven bieden voor hun huidige mobiliteitsgewoonten'.

Maar hoe kunnen gebruikers in de praktijk op de eerste plaats komen? Op welke manier kan het openbaar vervoer echt aantrekkelijker worden gemaakt? En waar moet deze verschuiving plaatsvinden - in de eerste plaats in stedelijke gebieden, landelijke gebieden of beide?

De 'Online Conventie inzake regionale mobiliteit voorbij TEN-T' werpt licht op praktische voorbeelden van het zodanig ontwikkelen van regionaal openbaar vervoer dat alle inwoners kunnen profiteren van de geoptimaliseerde TEN-T-infrastructuur, waar ze ook wonen. In vergelijking met de huidige beraadslagingen van de Europese Commissie over verbonden multimodale mobiliteit, zal er een discussie ontstaan ​​over de versterking van de regionale openbaarvervoersystemen.

Meer informatie en registratie.

Online Convention on Regional Mobility beyond TEN-T

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons