U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > transport > events >

2nd European Conference on Connected and Automated Driving

2 april 2019 – 3 april 2019
Charlemagne building, Wetstraat 170, 1040 Brussel

De Europese Commissie, met de steun van het door de EU gefinancierde project ARCADE, is verheugd haar tweede Europese conferentie over geconnecteerd en geautomatiseerd rijden aan te kondigen: 'Connected Automated Driving: Europe takes the lead’

De inzet van Connected en Automated Driving (CAD) kan een belangrijke bijdrage leveren aan de beleidsdoelen om het aantal verkeersdoden te verminderen, de schadelijke uitstoot door transport te verminderen en congestie te verminderen.

2nd European Conference on Connected and Automated Driving

Tegelijkertijd heeft geautomatiseerde mobiliteit het potentieel om het concurrentievermogen van de Europese industrie te versterken, nieuwe banen te creëren en de economische groei te stimuleren.

Het is de ambitie van de Europese Commissie om van Europa een wereldleider te maken in de inzet van geconnecteerde en geautomatiseerde mobiliteit.

De technologische vooruitgang is erg snel en de markt voor geconnecteerde en geautomatiseerde voertuigen zal naar verwachting exponentieel groeien.

Met de EUCAD 2019-conferentie, die bijna een jaar na de publicatie van de mededeling over geautomatiseerde mobiliteit en twee jaar na EUCAD 2017 komt, is de Europese Commissie voornemens de balans op te maken van de uitvoering van de verschillende acties van de Europese agenda.

EUCAD 2019 is de enige conferentie in Europa die politieke leiders van de Europese Commissie en de lidstaten samenbrengt met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en wegbeheerders op hoog niveau om alle belangrijke uitdagingen in verband met geautomatiseerde mobiliteit te bespreken.

Slechts één maand vóór de Europese verkiezingen geeft EUCAD 2019 ook een krachtige boodschap aan de burgers: hun acceptatie is de sleutel tot het succes van CAD. Door verschillende segmenten van de samenleving bij de discussie te betrekken, wordt een gevoel van inclusiviteit en gedeeld eigendom gecreëerd en wordt deze acceptatie gestimuleerd.

Klik hier voor meer informatie en registratie.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons