U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > transport > eu nieuws >

Resultaten CEF transport 2021 bekend en nieuwe projectoproep in september!

18 juli 2022 - door Kaatje Gevaert

De Europese Commissie subsidieert 6 Vlaamse transportprojecten in het kader van de CEF Transport oproep 2021: goed voor 116,25 miljoen euro EU-subsidie. 

  • De projecten, allen uit het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid, ondersteunen de uitbouw van het Trans-Europese Transportnetwerk (TEN-T). 

  • De gekozen Vlaamse projecten betreffen binnenvaart, verkeersbegeleiding voor maritiem transport en Coöperatieve Intelligente Transportsystemen (C-ITS). 

  • Op 13 september gaat de CEF oproep 2022 open

Resultaten CEF transport 2021 bekend en nieuwe projectoproep in september!

Uitbouw van een Europees transportnetwerk

Met het Trans-Europese Transportnetwerk (TEN-T) wil de Europese Unie een multimodaal Europees vervoernetwerk uitbouwen en zo verkeer van personen en goederen tussen EU-landen faciliteren. De Europese Commissie lanceert jaarlijks een oproep ter financiële ondersteuning van projecten die bijdragen aan de realisatie van dit Europese transportnetwerk. Dat gebeurt via het financieringsinstrument CEF Transport (Connecting Europe Facility). CEF Transport spitst zich voornamelijk toe op grensoverschrijdende projecten en projecten die gericht zijn op het wegwerken van knelpunten.

Meer informatie over de goedgekeurde projecten 2021 vind je op de website van het Departement mobiliteit en openbare werken

 

Subsidieoproep 2022

Jaarlijks lanceert de Europese Commissie een algemene subsidieoproep voor het CEF Transport financieringsprogramma. De algemene 2022 subsidieoproep opent op 13 september 2022 en sluit af op 18 januari 2023.

Op de website van het Departement en mobiliteit vind je alle info over de oproep. Je vindt er ondermeer een overzicht van de bepalingen die in het werkprogramma zijn vastgelegd, de specifieke voorwaarden en deadlines van de openstaande oproepen en welke stappen u moet ondernemen bij de opmaak en indiening van een projectvoorstel. Momenteel lopen nog de rollende oproepen van de Alternative Fuels Infrastructure Facility, de derde deadline komt eraan in november. Ook voor Militaire Mobiliteit is de tweede oproep uitzonderlijk vervroegd met deadline voor indiening in september. 

Nood aan meer info, advies en begeleiding? Op ondersteuning kan je rekenen van het CEF-team

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons