U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > transport > eu nieuws >

Jouw stem in Europa: Openbare raadpleging over de aanbeveling voor geconnecteerde en geautomatiseerde mobiliteit

31 oktober 2018 - door Simon De Wachter

De Europese Commissie heeft een openbare raadpleging gelanceerd over haar aanbeveling voor geconnecteerde en geautomatiseerde mobiliteit. Voortbouwend op drie belangrijke gebieden, waar verduidelijking nodig lijkt te zijn - data, cybersecurity en gebruik van 5G-commerciële banden - heeft deze openbare raadpleging als doel om uit het grote publiek en relevante belanghebbenden de belangrijkste uitdagingen te identificeren die verband houden met de inzet van geconnecteerde en geautomatiseerde auto's vandaag.

Jouw stem in Europa: Openbare raadpleging over de aanbeveling voor geconnecteerde en geautomatiseerde mobiliteit

Auto's en andere voertuigen worden steeds vaker uitgerust met sensoren, rijhulpsystemen en internetconnectiviteit, waardoor ze verbonden, slim en autonoom worden. Deze auto's wisselen informatie uit met andere vergelijkbare auto's, de weginfrastructuur of met externe databases, met het doel nieuwe mobiliteitsdiensten aan te bieden. Volledig autonome voertuigen zijn net om de hoek.

Op 17 mei 2018 kondigde de Europese Commissie een strategie aan om van Europa een wereldleider te maken voor geautomatiseerd en geconnecteerd vervoer. De mededeling over Geconnecteerde en Geautomatiseerde Mobiliteit heeft een alomvattende EU-aanpak voorgesteld voor geconnecteerde en geautomatiseerde mobiliteit, met een duidelijke en ambitieuze Europese agenda.

Deze raadpleging onderzoekt bedreigingen met betrekking tot cybersecurity en vertrouwenskwesties, aspecten van gegevensbeheer (bijvoorbeeld bestuursmodellen, beginselen voor het delen van autodata), behoeften inzake privacy- en gegevensbescherming, evenals de verschillende aspecten van technologische behoeften.

U kan de online vragenlijst invullen voor 4 december via deze link.

Klik hier voor meer informatie over de raadpleging.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons