U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > Transport > Eu nieuws >

Jouw stem in Europa: Grensoverschrijdende handhaving van verkeersregels

21 maart 2019 - door Stagiair

De Europese Commissie publiceerde een openbare raadpleging over grensoverschrijdende handhaving van verkeersregels.

Daders uit het buitenland worden vaak onbestraft omdat ze niet kunnen worden geïdentificeerd of omdat straffen niet worden uitgevoerd. Deze richtlijn helpt de autoriteiten van de lidstaten om overtreders te vervolgen door de persoon achter de kentekenregistratie openbaar te maken. Toch ondervinden daders moeilijkheden bij gebrek aan vertaling wanneer ze in beroep gaan of vanwege onduidelijke dwangsommen. De herziening heeft tot doel de grensoverschrijdende handhavingsprocedures verder te verbeteren en te zorgen voor een eerlijke behandeling van overtreders.

Jouw stem in Europa: Grensoverschrijdende handhaving van verkeersregels

De Europese Commissie zou graag uw mening horen

De roadmaps staan 4 weken voor feedback open. Feedback zal in aanmerking worden genomen voor verdere ontwikkeling en afstemming van het initiatief. De Commissie zal de ontvangen input samenvatten in een syntheseverslag, waarin wordt uitgelegd hoe de input aan boord zal worden genomen en, indien van toepassing, waarom bepaalde suggesties niet kunnen worden overgenomen. De ontvangen feedback zal op deze site worden gepubliceerd en moet daarom voldoen aan de feedbackregels.

Je kan hier deelnemen via de website van de Europese Commissie. 

Maak een account aan

Volg ons