U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > transport > eu nieuws >

Herlancering gecombineerd vervoer in 2021

30 januari 2020 - door Simon De Wachter

De herziening van de richtlijn voor gecombineerd vervoer wordt ingetrokken door de nieuwe Europese Commissie onder leiding van Ursula Von der Leyen. Dat staat in het werkprogramma van de Commissie voor 2020, meer bepaald in annex 4 over de voorstellen die de Commissie terugtrekt.

De Europese Commissie meent dat een compromis over gecombineerd vervoer niet meer mogelijk is. Verschillende amendementen hebben de richtlijn zodanig verstoord dat het onmogelijk is om de doelstellingen van het originele voorstel te behalen.

De Europese Commissie zal een nieuw voorstel voor gecombineerd vervoer lanceren in het kader van de European Green Deal. Dat nieuwe voorstel mogen we volgens de roadmap verwachten in 2021.
 

Herlancering gecombineerd vervoer in 2021

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

DOSSIER

Gecombineerd vervoer (tweede mobiliteitspakket)

De herziening van de richtlijn voor gecombineerd vervoer wordt ingetrokken door de nieuwe Europese Commissie onder leiding van Ursula Von der Leyen. De Europese Commissie zal een nieuw voorstel voor gecombineerd vervoer lanceren in het kader van de European Green Deal. Dat nieuwe voorstel mogen we volgens de roadmap verwachten in 2021.

Lees meer
Volg ons