U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > transport > eu nieuws >

De Raad streeft naar een compromis over connecting Europe facility (CEF) met het Europees Parlement

07 maart 2019 - door Stagiair

Het Roemeense voorzitterschap van de Raad van Ministers heeft aangegeven dat het streeft naar een "redelijk" compromis met de vertegenwoordigers van het Europees Parlement over de Connecting Europe Facility (CEF). Dit alles voor het volgende meerjarig financieel kader van de EU. 

 

De Raad streeft naar een compromis over connecting Europe facility (CEF) met het Europees Parlement

Het Roemeens voorzitterschap

Het Roemeense voorzitterschap en de vertegenwoordigers van het Europees Parlement hopen een gedeeltelijk interinstitutioneel akkoord te bereiken over de architectuur van de CEF. Het voorzitterschap memoreerde dat, als er een overeenkomst wordt bereikt, dit alleen zal gebeuren op vlak van sectorale bepalingen en niet op budgettaire elementen zoals besproken in de context van de onderhandelingen over het volgende meerjarig financieel kader (MFK).

"We hebben sinds januari intensieve discussies gevoerd met het Europees Parlement, maar de vooruitgang is gemengd, "zei de Roemeense minister van Energie Anton Anton tijdens een beoordeling van de situatie bij de Energieraad. Hij betreurde het gebrek aan vooruitgang in de onderhandelingen over medefinanciering percentages voor projecten, vervoer en energie en hoopt dat een compromis kan worden bereikt, tijdens de "laatste trialoog".

Luxemburg merkte op dat het Europees Parlement "ambitieuzer is dan het Raad over hernieuwbare energiebronnen "en vroeg het voorzitterschap om in deze kwestie" flexibiliteit "te tonen. De voltooiing van het CEF-bestand vóór de Europese verkiezingen in mei blijft hierbij het doel.

Maak een account aan

Volg ons