U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > transport > calls >

Enhanced Receiver for autonomous driving/navigation

Deadline

Inleiding

Het Europese GNSS-Agentschap (GSA) heeft recentelijk een oproep tot het indienen van voorstellen gelanceerd binnen zijn Fundamental Elements financieringsmechanisme, gericht op de ontwikkeling van een innovatieve GNSS-gebaseerde On-Board-Unit (OBU) die geschikt is voor volledig automatisch rijden.

Doelstellingen

De doelstellingen van de oproep zijn om een innovatieve GNSS-gebaseerde OBU voor de markt te ontwikkelen die geschikt is voor volledig automatisch rijden en mogelijk gebruikmaakt van coöperatieve positionering, waarbij de GNSS-ontvanger wordt geïntegreerd met extra sensoren aan boord.

GNSS, inclusief Galileo als minimum, zal het kernelement van de voorgestelde oplossing zijn, dankzij zijn unieke capaciteit voor nauwkeurige absolute positionering en nauwkeurige timinginformatie, maar zal worden gehybridiseerd met andere sensoren aan boord zoals LIDAR, radars en camera's.

Budget

  • Maximaal budget toegewezen voor EU-financiering in het kader van deze actie: EUR 4.000.000
  • Aantal projecten: maximaal 2
  • Indicatief EU-financieringsbedrag voor elk project: maximaal EUR 4.000.000
  • Maximale EU-financieringspercentage van in aanmerking komende kosten: 70%

Begunstigden

Aanvragen van rechtspersonen die zijn gevestigd in en/of natuurlijke personen die onderdaan zijn van een van de volgende landen, komen in aanmerking:

  • EU lidstaten
  • Zwitserland, Noorwegen

De aanvragers moeten overeenkomen met de definitie van een van de volgende doelorganisaties: actief in het ontwerp, de ontwikkeling, de integratie en/of de productie van GNSS-gerelateerde producten (dwz componenten, ontvangers, antenne en / of interne eenheden) voor toepassingen in de automobielsector, en/of kennis hebben van veiligheidskritieke applicaties en/of connectiviteitsconcepten die van toepassing zijn op de automobielsector, en/of expert op het gebied van GNSS-onderzoek en -ontwikkeling (O & O).

Het voorstel moet bijgevolg worden ingediend door een consortium dat uit ten minste twee entiteiten bestaat, van welke:

  • de coördinator een rechtspersoon is;
  • de mede-aanvrager(s) een rechts- en/of natuurlijke persoon kan zijn.

Info & contact

Alle documenten kan u op deze website raadplegen. 

Potentiële aanvragers moeten vragen met betrekking tot de inhoud van deze oproep per e-mail richten aan gnss.grants@gsa.europa.eu.

Op 22 november 2018 om 15:00 uur zal een webinar over de call worden gehouden om aanvragers te voorzien van aanvullende details over de voorbereiding van het voorstel. Om u te registreren voor het webinar, klik hier.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons