U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Stad Gent is allereerste Europese hoofdstad van eerlijke handel

18 september 2018 - door Nand De Klerck

Op 27 juni 2018 reikte de Europese Commissie voor het eerst de ‘EU Cities for Fair and Ethical Trade Award’ uit. De nieuwe prijs is bedoeld om de prestaties van steden en hun positieve impact op het vlak van sociale, economische en ecologische duurzaamheid in internationale handel te erkennen en te vieren. Bijzondere nadruk wordt gelegd op initiatieven inzake eerlijke en ethische handel.

 

De initiatieven die de afgelopen jaren in Gent plaats vonden overtuigden de Europese jury om de hoofdprijs aan Stad Gent te geven. Dertien jaar na de eerste FairTradeGemeente-titel in België, haalt Gent nu ook de eerste titel van Europese hoofdstad van eerlijke handel binnen.

Hoewel Gent deze titel pas in 2019 draagt, beschouwen de Europese Commissie en het ICT de stad nu reeds als ambassadeur.

Stad Gent is allereerste Europese hoofdstad van eerlijke handel

Zo zijn er twee events gepland waarop Stad Gent is uitgenodigd om te spreken:

 

  •  25.09.2018. New York: Op 25 september zullen vertegenwoordigers van de steden Gent, Madrid en Lyon hun ervaring met eerlijke en ethische handel delen op een evenement georganiseerd door International Trade Centre en de EU-delegatie bij de VN in New York, als side-event van de 73e zitting van de Algemene Vergadering van de VN.
  • 02.10.2018 Genève: Op 2 oktober zal er aandacht geven worden aan de Award tijdens het jaarlijks forum van ITC nl. ‘Trade for Sustainable Development Forum 2018’ dat plaatsvindt in Genève van 1 tem 3 oktober. Er zal vertegenwoordiging van Stad Gent aanwezig zijn.

Maak een account aan

Volg ons