U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

European Capital of Innovation Awards 2019 - wedstrijd geopend

21 februari 2019 - door Stagiair

De European Capital of Innovation Award werd dit jaar gelanceerd in Athene, niet toevallig de stad die vorig jaar deze prijs in de wacht mocht slepen. De prijs wordt gefinancierd in het kader van Horizon 2020, het EU-programma voor onderzoek en innovatie. Hierbij worden Europese steden erkend met de meest inclusieve en dynamische innovatie-ecosystemen.

European Capital of Innovation Awards 2019 - wedstrijd geopend

De winnende stad zal in de voetsporen treden van de eerdere winnaars - Barcelona, ​​Amsterdam, Parijs en Athene. Het ontvangt € 1 miljoen om zijn innovatieve acties op grotere schaal te kunnen realiseren en te promoten in Europa en de wereld. De wedstrijd beloont ook vijf tweedeprijs- winnaars met elk € 100.000 om hun innovatieactiviteiten te verbeteren.

De wedstrijd staat open voor steden van EU-lidstaten met minimaal 100.000 inwoners en landen die geassocieerd zijn met Horizon 2020. Een jury van onafhankelijke deskundigen op hoog niveau zal evalueren hoe steden de grenzen van innovatie verleggen.

Meer informatie vind je hier.

De oproep over deze wedstrijd, vind je hier

Maak een account aan

Volg ons