U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Do Good: Save Food! Educating future generations for a zero food waste world

21 februari 2019 08:30 – 10:30
ROOM A3H1 Europees parlement

Volgens ramingen van het  food and agriculture organisation of the United Nations (FAO) wordt 1/3e van al het geproduceerde voedsel verspild. Het probleem situeert zich enerzijds bij het gedrag van de consument en anderzijds bij gebrek aan beleid en regelgevende kaders.

Dit heeft niet alleen sociale, economische en duurzame gevolgen, maar ook ethische. Wetende dat meer dan 821 miljoen mensen lijden onder honger.

Do Good: Save Food!  Educating future generations for a zero food waste world

In het door de Europese Commissie gepubliceerde circulair action plan werd voedselverspilling als prioritair beschouwd. Hierbij nam de EC ondertussen wetgeving aan waarbij nieuwe methodes en maatregelen werden ingezet ter preventie van voedselverspilling. Daarbij wordt gefocust op de afzonderlijke fases van de voedselketen om de verspilling zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Er wordt verwacht dat de Europese Commissie in maart 2019 een gedelegeerde handeling aanneemt. Hierin wordt een methode uiteengezet om voedselverspilling te beperken en wordt de mogelijkheid gecreëerd om een ‘Europees food waste reduction target union’ op te zetten.

Om de SDG 12 doelstelling (responsible consumption and production) te bereiken en om voedselverspilling drastisch te verminderen tegen 2030, is er nood aan een overkoepelend beleid waarin ook belangenorganisaties betrokken worden.

Dit evenement focust zich op het beleid, de initiatieven van jonge mensen om voedselverspilling tegen te gaan en de FAO’s educational package on food waste, die participanten stimuleert om actie te ondernemen.

Registreer je hier

Lees meer over dit evenement op deze pagina

Maak een account aan

Volg ons