U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Multi programmes – Information and promotion about fresh fruit and vegetables in the context of proper dietary practices

Deadline

Code

MULTI-B-2020

Doelstellingen

Dit onderwerp heeft betrekking op informatievoorziening en promotieprogramma's die gericht zijn op het verhogen van de consumptie van verse groenten en fruit op de interne markt in de context van evenwichtige en juiste voedingspraktijken.

De Commissie is vastbesloten goede voedingspraktijken te bevorderen, in overeenstemming met het Witboek van de Europese Commissie over een strategie voor gezondheidsvraagstukken op het gebied van voeding, overgewicht en obesitas. Acties zullen de voordelen benadrukken van het consumeren van verse groenten en fruit in een uitgebalanceerd dieet. De berichten kunnen met name gericht zijn op: gericht op het dagelijks hebben van ten minste vijf porties van een verscheidenheid aan groenten en fruit; de plaats van groenten en fruit in de voedselpiramide, gunstige invloed op de gezondheid, enz.

Het doel is om de consumptie van verse groenten en fruit in de EU te verhogen door consumenten te informeren over evenwichtige en juiste voedingspraktijken.

Budget

Voor deze oproep werd €8.000.000 voorzien.

Begunstigden

De oproep richt zich op organisaties uit alle lidstaten.

 

Info & contact

Alle informatie staat in het oproepdocument. Projecten indienen kan via het portaal van de Europese Commissie.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons