U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

European Maritime Days 2021

20 mei 2021 – 21 mei 2021

De jaarlijkse conferentie van de European Maritime Days (EMD) vindt dit jaar plaats in hybride vorm om zoals gebruikelijk gezamenlijke actie op het gebied van maritieme aangelegenheden en de duurzame blauwe economie te bespreken en te smeden.

Meer informatie en registratie.

European Maritime Days 2021

De Blue Growth Working Group van ERRIN zal een workshop voor belanghebbenden leiden tijdens de 2021-editie van de European Maritime Days. De workshop gaat in op de rol van maritieme clusters in het groene herstel, met De Blauwe Cluster als één van de sprekers

Maritieme clusters spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de blauwe economie in de regio's. Deze workshop bespreekt de gevolgen van de COVID-19-crisis voor de sector en de rol van maritieme clusters bij het overwinnen van deze moeilijke tijden. Dit omvat het presenteren van concrete voorbeelden uit verschillende zeebekkens over hun duurzaamheidstrajecten en groene herstelacties. De EU Green Deal en de ambitieuze doelstellingen inzake koolstofneutraliteit en circulaire economie zullen ook worden besproken, aangezien ze een belangrijke impuls geven aan een duurzame maritieme sector. Ook de samenwerking tussen verschillende actoren binnen de clusters en met andere regionale actoren komt aan bod.

Deze interactieve workshop staat open voor alle deelnemers van EMD 2021, die zal plaatsvinden in een hybride format. De workshop wordt gehost op Zoom. Doe mee met de sessie door de workshop 'Parallel virtual workshop 4: Role of maritime clusters in the green recovery' te selecteren wanneer je je aanmeldt voor EMD.

Een agenda volgt, lees hieronder meer over de sprekers:

Moderator:

Åsa Burman, Lighthouse - Zweeds maritiem competentiecentrum, directeur

Panelleden:

Ann Overmeire, De Blauwe Cluster, COO

Martina M.P. Rossi, Maritieme Technologie Cluster FVG, Clustermanager

Piia Nurmi, Turku University of Applied Sciences, onderzoeksleider

Alexandra Correia, ADRAL-Alentejo Regional Development Agency, coördinator van de afdeling Ontwikkeling en Samenwerking

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons